Stijlvolle leeslampjes – een gids voor boekenwurmen en liefhebbers van interieurontwerp.

Een beetje licht lezen? Als je het praktische van een goede leeslamp nodig hebt, maar geen greintje stijl wilt opofferen.

Verlichting heeft, zoals we weten, allerlei rollen in huis: taaklampen helpen je iets te doen, zoals lezen – terwijl sfeerverlichting en decoratieve verlichting ervoor zorgen dat je huis er warm en aangenaam uitziet en aanvoelt.

De sweet spot van een goed stuk lichtontwerp is dus een lamp die zowel praktisch als stijlvol, nuttig en mooi is. Je moet op zoek gaan naar een leeslamp die precies op die ene mooie plek gericht staan. Een leeslamp zorgt voor een aangename leeservaring en ze zien er ook prachtig uit in een knusse hoek van je zitkamer of naast je bed.

Er drie belangrijke dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een leeslamp:

  • Je hebt voldoende lumen nodig om comfortabel te kunnen lezen. Helderheid wordt gemeten in lumen (niet watt), En voor het lezen heb je minimaal 450 lumen nodig.
  • Gebruik een goede led-lichtbron. De energiezuinige led-lampen van vandaag bieden een uitstekende lichtkwaliteit – des te beter voor de ogen
  • Kies een gerichte lichtbron. Idealiter zou uw leeslamp, of het nu een bureaulamp, wandlamp of vloerlamp is, verstelbaar moeten zijn, zodat u het licht in de beste hoek op uw pagina kunt richten.

Een optie waar je misschien niet aan hebt gedacht, is een speciale leeswandlamp – in een hoek of boven het bed. Er zijn LED-wandlampen speciaal ontworpen als leeslamp naast het bed. Die gespecialiseerde leeslampen werken het best in combinatie met een meer decoratieve, sfeervolle bedlamp – misschien een tafellamp op het nachtkastje. De andere plek om te lezen is natuurlijk bed. En als je een boekenwurm bent, kan een lamp die officieel een bureaulamp is, een perfect bedlampje zijn.