Motorrijden in Ijsland

 

Vorig jaar ben ik samen met mijn vader naar Ijsland gegaan om daar te gaan motorrijden. Mijn vader is eigenaar van een motorkledingoutlet. En weet daarom redelijk veel over motoren en motorrijden. Ik heb van kinds af aan ook een grote fascinatie voor motoren en daarom leek het ons een leuk idee om een keer samen op vakantie te gaan.

Ijsland

Ijsland is een fantastisch land. Veel ruige natuur, bijzondere natuurverschijnselen en uitgestreken landschappen. Ik vind Ijsland één van de laatste stukjes onbedorven wildernis van Europa. Tijdens de reis zijn we verschillende warme waterbronnen, kokende modderpoeken en pruttelende zwavelbronnen tegengekomen. Het rare is dat de omgeving daaromheen vooral gletschers en watervallen zijn. Dat is natuurlijk een opmerkelijk contrast.

5

Allroad machine

Mijn vader is een avontuurlijke motorrijder en daarom past Ijsland heel erg bij hem. Voor degene met een wat zwaardere allroad machine zijn er namelijk speciale routes uitgezet. Mijn vader heeft een KTM 1190 Adventure R  en ik een Kawasaki Versys 2010. Maar het leuke is dat je met een gewone toermachine daar ook aan kan deelnemen. Je kan je eigen dag indelen naar jouw wensen. Het is vaak mogelijk om verhard te rijden, dus dat is top.

Motorseizoen

Ijsland heeft een kort motorseizoen. Eind mei start deze en in augustus is die alweer afgelopen. Juni en juli zijn de beste maanden en daarom zijn wij dan ook gegaan. Zo waren de begaande wegen mooi begaanbaar. Het was alleen wel wat druk! Ik wil Ijsland echt aanbevelen als je houdt van mooie natuur, gigantische uitzichten en eindeloze wegen.