Zijn trouwringen online goedkoper?

In het kort is het antwoord hierop een dikke, ja. Als lezer heb je hier natuurlijk weinig aan en wil je graag weten waarom trouwringen online goedkoper zijn.

Wat de winkels nog wel eens doen is de consumenten misleiden over waarom trouwringen online goedkoper zijn. Ze zeggen dat het dan van mindere kwaliteit is en dergelijke maar dit is natuurlijk niet waar. Online winkels zijn juist aan strengere eisen verbonden en leveren kwaliteit.

Een winkel mag zelfs zijn retour voorwaarden bepalen. Zo kun je vaak alleen ruilen als je niet tevreden bent en dit moet je vaak ook binnen zeven dagen doen. Het geld zie je dus vaak al niet terug als je niet tevreden bent. Online is het allemaal anders geregeld door de wet. Als een consument trouwringen online koopt en niet tevreden is kan die het binnen 14 dagen retourneren. In die 14 dagen kan de consument kijken of het product degelijk is. Retourneren mag ook zonder opgave van reden. Maakt niet uit waarom je de trouwringen terug wil sturen. Het kan altijd en het geld krijg je terug.

De online winkels werken dan ook harder aan kwaliteit. Ze willen immers niet het product terug want dan draaien ze verlies. Een winkel loopt deze risico niet en zijn soms wat lakser in kwaliteit.

De goedkope trouwringen online zijn dus zeker niet van minder kwaliteit.