Dit heb je nodig als je thuis gaat schilderen!

professionele schilderstape

Wil je thuis de muren, kozijnen of deuren gaan schilderen? Dan zijn er een aantal benodigdheden die je in huis moet halen voor je aan de schilderklus kan beginnen. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan professionele schilderstape. Maar er zijn ook nog een aantal andere spullen die je moet gebruiken om te kunnen schilderen.

Verf, rollers en kwasten

Uiteraard heb je eén of meerdere blikken of emmers verf nodig. Dit is afhankelijk van welke ondergrond je wil gaan schilderen (muren, plafond of deuren). Hierbij is de juiste verf kiezen natuurlijk ook belangrijk. Daarnaast heb je uiteraard kwasten en verfrollers nodig. Ook dit is afhankelijk van wat je gaat schilderen. Vergeet ook het roerstokje niet. Hiermee kan je de verf goed roeren voor je deze gaat gebruiken.

Ga je deuren verven? Dan kan je hiervoor beter een roller gebruiken. Dat dekt mooier en je hebt minder kans op lopers. Uiteraard heb je dan ook een bakje nodig waar je wat verf in doet en waar je met de roller in kan. Voor bijvoorbeeld de kozijnen heb je kwasten nodig. Kijk goed welke maat kwast het meest geschikt is. Neem ook altijd een hele kleine maat kwast of een penseel. Hiermee kan je in kleine hoekjes of later nog wat kleine plekjes bijwerken.

professionele schilderstape

Schilderstape, afdekplastic en doeken

Als je gaat schilderen wil je voorkomen dat er verfspetters komen op bijvoorbeeld je meubels en vloer. Daarom is het belangrijk dat je iets van afdekplastic of doeken in huis haalt. Op die manier kan je netjes alles afdekken en mochten er per ongeluk toch wat verfdruppels opkomen dan is dat in ieder geval er goed tegen beschermd. Daarnaast wil je natuurlijk ook voorkomen dat er bijvoorbeeld verf op het glas komt als je de kozijnen gaat schilderen. Bij alles wat je gaat schilderen is het fijn om alles goed af te plakken met professionele schilderstape. Die haal je er ook gemakkelijk weer af als je klaar bent. Bovendien helpt dit ook om netjes strak te schilderen.

Een ladder, een nat doekje en een droge doek

Andere spullen die je bij het schilderen thuis kan gebruiken is een ladder. Deze kan van pas komen als je wat op hoogte moet schilderen. Een nat doekje is handig voor als je ergens even snel de verf spetters eraf wil vegen. Een droge doek kan je gebruiken om voordat je gaat beginnen even de te schilderen ondergrond stofvrij kan maken.