De leukste steden van Zuid-Nederland? Lees hier welke dat zijn!

leukste steden Nederland

De leukste steden in Nederland. Welke dat zijn, daar kunnen de meningen natuurlijk over verschillen, maar feit is dat steden in het zuiden van Nederland qua sfeer zonder meer gemoedelijk, en dus gewoon leuk, zijn. 

Breda

Breda is een stad in het westen van de provincie Noord-Brabant. Deze stad staat bij veel mensen ten eerste bekend om gemoedelijkheid en een uitstekend uitgaansleven. Dit vooroordeel is op waarheid gebaseerd. Echter heeft Breda nog veel meer in petto. De historische binnenstad als geheel is gewoon zeer de moeite waard. De Grote Kerk en het kasteel zijn de grootste blikvangers, samen met het Begijnhof, een uiterst verfijnd hofje dat al in de dertiende eeuw bestond.

Breda

Den Bosch

Als van Breda een stukje naar het noordoosten gaat dan kom je in Den Bosch uit. Dit is de hoofdstad van de provincie. We kunnen er bij deze stad niet omheen dat de Sint-Janskathedraal de ultieme blikvanger is. Dit is zonder twijfel een van de mooiste en grootste kathedralen die Nederland rijk is. Het centrum als geheel is trouwens ook fraai van Den Bosch. Met een rondvaart over de Binnendieze krijg je er op een mooie manier een stukje van mee. En wie Den Bosch bezoekt, kan dat natuurlijk niet doen zonder de lokale specialiteit, de Bossche Bol, uit te proberen. 

Amsterdamse

Maastricht

Zijn Breda en Den Bosch al bourgondische steden, vermoedelijk halen ze het wat dat betreft niet bij het niveau dat Maastricht, hoofdstad van Limburg, heeft op dat gebied. Maastricht is een stad met diverse mooie pleinen. Het Vrijthof is daarvan waarschijnlijk het bekendste. Het Jekerkwartier is verder een wijk die je niet mag missen. In dit authentieke stukje stad vind je onder meer ambachtelijke winkels, kunstgalerieën en uiterst sfeervolle (en knusse) barretjes.