Dieren op de boerderij

In een grote stal, met een betonlook verf vloer staan allemaal koeien, schapen, varkens en ga zo maar door. Standaard dieren die voorkomen op een boerderij en waar de boer geld mee verdiend om te voorzien in zijn levensonderhoud en ons voorziet van eten. Veel boerderijen zijn maar gefocust op één diersoort. Zo heb je boerderijen met veel schapen, boerderijen met veel varkens, boerderijen met veel koeien en ga zo maar door. het doel kan ook nog verschillen. Zo zijn er boerderijen waar de dieren alleen maar worden gehouden voor de slacht, maar heb je ook boerderijen waar de dieren juist worden gehouden voor de vacht of melk of wat er ook nuttig is aan het dier.

Andere dieren op een boerderij

Er zijn ook nog andere dieren die misschien niet worden gehouden als grootste doel, maar meer voor het plezier en omdat de ruimte er nou eenmaal is. Zo zijn er vaak honden en katten aanwezig op de boerderij. honden zijn in dit geval handig om te waarschuwen tegen indringers en voor de beveiliging en katten voor het vangen van muizen en ander ongedierte, waar je met zo’n grote ruimte vol met stro etc. snel last van hebt. Op veel boerderijen hebben ze ook kippen. Niet persé veel, maar genoeg om zelf geen eieren te hoeven kopen, en dat is toch weer een groot voordeel. Achter de kalkverf muren zitten dus allemaal dieren verstopt.

Dieren op de kinderboerderij

Op de beton cire kleuren vloeren van een kinderboerderij lopen nog wat meer bijzondere dieren rond. Zo zie je vaak een paard of pony en soms ook ezels om door de kinderen te worden geaaid. Daarnaast zijn er vrijwel altijd ook hokken met knaagdieren zoals konijnen en lopen er overal eenden rond, soms ook met kuikentje. Daarnaast zijn er ook vaak geitjes en herten voor de dieren om te zien. En natuurlijk zal er ergens wel een pauw trots rondstappen om de kinderen te vermaken.