Bromfiets of snorfiets aanschaffen in Rotterdam

Wat is het verschil tussen een bromfiets en een snorfiets die je door de straten van Rotterdam en de rest van Nederland ziet rijden? Ze lijken veel op elkaar, zijn er eigenlijk verschillen? En wanneer moet je kiezen voor een bepaald type? Wanneer je voor de eerste keer een scooter wilt kopen of leasen zijn dit vragen die misschien in je opkomen. Als je de auto naar de schroot wilt brengen en jouw buskaart verlopen is leggen we je op deze pagina uit welke brommer geschikt is voor jou…en ook waar je die goedkoop kunt kopen!

Meteen het antwoord op de belangrijkste vraag; bij www.fastfuriousscooters.nl koop je de beste scooters voor de laagste prijzen. Van budget tot luxe merk scooters, bekijk het zelf!

Bromfiets of snorfiets

Brommen en snorren, de overeenkomsten

Eigenlijk zijn er meer overeenkomsten dan verschillen tussen bromfietsen en snorfietsen. Maar je moet de beslissing maken bij de scooter kopen, want je kunt het type achteraf niet veranderen. Dit komt door de Nederlandse wetgeving, verder hebben de meeste snorfietsen en bromfietsen een 50cc motorblok en een viertakt of tweetakt motor. Bij een tweetakt motor moet je olie zelf mengen met benzine, een viertakt motor heeft zeer weinig olie nodig maar is iets minder “pittig” qua rijgedrag.

Wat is een bromfiets?

Een bromfiets mag in Nederland maximaal 45 km/u rijden. Je moet altijd een helm dragen, binnen de bebouwde kom rijd je op de openbare weg, buiten de bebouwde kom rijd je op het fietspad.

Wat is een snorfiets?

Een snorfiets mag in Nederland maximaal 25 km/u rijden. Je hoeft geen helm te dragen maar het mag wel. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijd je op het fietspad waar mogelijk, binnen de bebouwde kom mag je net als op een fiets ook op de openbare weg rijden.

Wat zijn snorscooters en bromscooters eigenlijk?

Of er nu “fiets” of “scooter” achter staat, het gaat om het “snorren” en “brommen”. Beide termen worden door elkaar gebruikt, je moet dus vooral letten op de maximum snelheid. In feite is het de begrenzer op de scooter die de snelheid beperkt tot een bepaalde snelheid, als je die verwijdert kan een brommer plotseling veel sneller rijden. Maar dat mag voor de Nederlandse wet niet.

Dus brommers en scooters zijn hetzelfde?

Ja, ook brommers en scooters zijn twee verzamelnamen voor lichte, gemotoriseerde tweewielers. Brommer is een wat oudere term, nu spreken we vaak van scooters. Met name voor de bekende Vespa modellen; de retro scooters dus.

Waar kun je het beste een scooter kopen?

Hoewel er in Rotterdam verschillende scooterwinkels zijn kun je online vaak betere deals vinden, daarnaast is het vergelijken van merken en modellen ook veel eenvoudiger via internet. Je kunt trouwens de scooter gewoon bij jou in Rotterdam aan huis laten bezorgen, kies uiteraard voor een webshop die niet alleen een ruime keuze heeft, maar ook goede recensies. Je kunt vooraf contact opnemen met de helpdesk, de service van sommige webwinkels is zelfs beter dan in de ouderwetse winkels.

De online scooterspeciaalzaak waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht kunt is fast furious scooters rotterdam. Bekijk direct het complete assortiment.