Waarom online een VOG regelen?

VOG

Je vraagt je vast af waarom je een Verklaring Omtrent het Gedrag aan zou moeten vragen via internet, er zijn toch ook andere manieren om dat te doen? Natuurlijk zijn er ook andere manieren, maar een vog online aanvragen is niet alleen de makkelijkste manier maar ook de voordeligste. Je hoeft geen dag vrij te vragen, geen kosten te maken om naar het gemeentehuis te gaan. Kortom wil je ook geld besparen en de verklaring aanvragen wanneer jij wilt kijk dan op vog-aanvraag.info. 

VOG

Wat heb je nodig bij de aanvraag?

Bij een vog online aanvragen heb je wel een aantal dingen nodig om de aanvraag met goed gevolg af te leggen. Een geldig e mailadres onder andere om een inlog te kunnen maken, daarnaast ook een Digid code om in te kunnen loggen. Nadat je de formulieren hebt ingevuld moet er eerst worden betaald voordat de aanvraag definitief wordt doorgestuurd. Met internetbankieren kun je de aanvraag betalen voor je Verklaring Omtrent het Gedrag. Is alles goed verlopen en wordt de verklaring toegewezen dan krijg je deze automatisch thuisgestuurd. 

Is ieder strafbaar feit hetzelfde?

Het hoeft niet te betekenen bij een vog online aanvragen dat je geen VOG krijgt als je een delict hebt gepleegd. Het kan namelijk zo zijn dat het strafbare feit is gepleegd buiten de terugkijktermijn, dan komt er geen melding naar boven en krijg je gewoon de verklaring. Ook moet er een combinatie zijn met de functie die je gaat doen, heb je te hard gereden dan heeft dit weinig invloed op een baan als bankmedewerkers. Wel weer als je taxichauffeur wilt worden, op deze manier is een VOG altijd maatwerk.