Prijzen van een EHBO cursus

Wil je graag een EHBO-cursus volgen, maar vraag je jezelf af hoe veel geld je daar kwijt aan zal zijn? Dat is begrijpelijk. Daarom kunt u hier informatie vinden over de EHBO cursus kosten. Deze cursus kunt u al volgen voor slechts 25 euro maar ook voor meer dan 500 euro. Dit is afhankelijk van de duur van de training, de inhoud, het lesmateriaal, het diploma, de opleider en de overige service die de deelnemers krijgen. Het ligt aan jouw verzekering of je de opleiding ook vergoed krijgt.

Korte of langdurige opleiding

Wie op zoek is naar een korte basiscursus van 3 uur tot een dag voor kinder EHBO, kan ongeveer 25- 120 euro kwijt zijn. Wie met kinderen werkt, bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf, op een school of een sportclub en graag een langer durende of een gespecialiseerde cursus wil met huiswerk moet op 100 – 500 euro rekenen. Voor een korte EHBO cursus voor volwassenen van 3 uur tot een dag betaalt men gemiddeld tussen de 100 – 200 euro. Voor een langere EHBO cursus voor volwassenen van 2 of 3 dagen met erkend diploma betaald rekent men tussen de 200 – 1000 euro.

Afhankelijk van verzekering

Een dieren EHBO cursus kost tussen de 35-400 euro. De maximale vergoeding van de verzekeraar voor EHBO cursussen voor mensen varieert van 50 euro tot een gehele vergoeding, maar dat is niet bij alle verzekeraars zo. Kijk daar dus goed naar voordat je een EHBO cursus uitkiest. Maar hoewel het belangrijk is om op de kosten te letten, is een EHBO cursus van onschatbare waarde.