De beste verzorging voor tijdens en na het wassen van je haar

Nat haar is gevoelig en kwetsbaar voor beschadigingen. Het is daarom belangrijk om goed om te gaan met nat haar. Dit begint al tijdens het wassen en eindigt tijdens het op een juiste manier laten drogen van je haar. Beschadigingen wil je natuurlijk graag voorkomen en een goede verzorging van nat haar speelt hier een grote rol in. De beste tips voor een zo goed mogelijke verzorging tijdens en na het wassen van je haar lees je hieronder!

 

Niet wrijven, maar deppen

Zoals gezegd, nat haar is een stuk gevoeliger dan droog haar en dit weet natuurlijk niet iedereen van uit zichzelf. Veel mensen hebben geen zin of tijd om hun haar op een natuurlijke manier te laten opdrogen en wrijven daarom het haar droog. Dit is absoluut geen goede oplossing en kan je haar op de lange termijn beschadigen.

 

Föhnen is ook iets dat nog vaak gedaan wordt om haar zo snel mogelijk droog te krijgen. Hoewel föhnen op een koude stand niet echt negatieve gevolgen heeft voor je haar, is het van dichtbij föhnen op een warme stand erg slecht voor je haar. Heb je de tijd? Laat je haar dan gewoon ‘natuurlijk’ opdrogen, dit is de beste oplossing. Mocht je toch haast hebben en graag droog haar willen hebben, dan is deppen een goede optie. Pak een droge handdoek en dep je haar een paar rustig, vervolgens kunnen – voornamelijk de vrouwen –  de handdoek ook nog als een soort tulband op je hoofd zetten.

 

Spoel je haar uit met koud water

Een vervelende, maar zeker een handige tip: Spoel je haar uit met koud water. We vragen je zeker niet om alleen nog maar onder een koude douche te gaan staan, maar zet de temperatuur wat lager op het moment dat je je haar gaat uitspoelen.

 

Door het koude water zullen je haarschubben sluiten. Zeker bij lang haar is dit een groot voordeel, aangezien het de kans om klitten aanzienlijk verkleint. Bovendien zal je haar een stuk glanzender en gladder worden, allemaal voordelen dus! Het is in het begin even wennen aan het koude water, maar onthoud: alleen bij het uitspoelen is het noodzakelijk. In de ochtend ben je ook meteen goed wakker en koud water is ook voor de huid een stuk beter dan heet water.

 

Voor meer tips over het verzorgen van je haar: Bezoek de website