Populaire hondenurnen; De biologische hondenurn

Wij begrijpen de impact die het verlies van een huisdier heeft op een gezin. Een hond is meer dan een huisdier en, in het geval er gekozen wordt voor een crematie, is een passende honden urn vaak een belangrijk onderdeel bij een mooi afscheid, maar zeker ook bij een mooie herinnering. Om u binnen de zoektocht naar een passende urn voor uw trouwe viervoeter te helpen lichten wij diverse populaire honden urn thema’s toe in een serie blogartikelen. Ditmaal wordt er aandacht besteed aan de bio honden urn, waarmee de as van uw dierbare hond op een mooie wijze ‘teruggegeven wordt’ aan de aarde.

Een bio urn, ook wel biologische en/of ecologische urn genoemd, is een mooie vorm van asbestemming wanneer u de as van uw overleden hond terug wilt geven aan de aarde. Een bio urn is dan een mooi alternatief voor een asverstrooiingsceremonie. Veelal wordt een kleine hoeveelheid as bewaard, voor bijv. een mini urn en/of assieraad. In de meeste gevallen wordt er in het geval van het overlijden van een huisdier gekozen voor een zandurn (aarde urn) die begraven wordt in de aarde. Het zal vervolgens enkele maanden duren totdat de as (en de bio dierenurn zelf uiteraard) volledig opgenomen wordt. Daarnaast zijn diverse bio urnen geschikt voor een waterceremonie. Hierbij kan de honden urn tewater gelaten worden waarna deze langzaam zal zinken naar de bodem en opgenomen wordt door het water.

Wanneer u kiest voor een biologisch afbreekbare honden urn kiest u voor een duurzame, milieuvriendelijke en Eerlijke vorm van asbestemming. Bij UitvaartUniq.nl vindt u een kleine selectie ‘herkenbare’ BIO urnen voor honden met mooie pootafdrukjes in diverse kleuren en vormen, maar natuurlijk kunt u kiezen uit alle biologische urnen van UitvaartUniq.nl. Wat uw wensen ook zijn, wij zullen er alles aan doen om u te voorzien in een urn die perfect past bij uw wensen. Een honden urn bij UitvaartUniq.nl; Met een Uniek assortiment & Eerlijke prijzen altijd een passende herinnering.