MKB factoring maakt je debiteurenbeheer makkelijker

Incasso

Door als ondernemer voor MKB factoring te kiezen, maak je het bijhouden van je debiteurenbeheer aanzienlijk makkelijker. Voor ondernemers is er niets vervelender, dan voortdurend betalingsherinneringen te moeten versturen aan niet-betalende klanten. Op het moment dat er meerdere herinneringen verstuurd zijn, zal er een incassoprocedure worden opgezet. Niet alleen kost zo’n procedure onnodig veel tijd! Ook is het bepaald niet prettig om een incassobureau richting een klant te sturen. Je wilt de band met een klant immers zo goed mogelijk houden. Door een deel van je debiteurenbeheer uit te besteden aan een zogenaamd factoringbedrijf, heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Daarbij weet je zeker, dat de facturen tijdig betaald worden. In dit artikel vertellen we je er meer over.

MKB factoring

Met MKB factoring kom je verder als ondernemer

Het idee achter MKB factoring is dat facturen van ondernemers verkocht worden aan een zogenaamd factoringbedrijf. Dit bedrijf zorgt er vervolgens voor dat de facturen bij je klanten terechtkomen. Op het moment dat een klant de factuur niet zou betalen, zal het factoringbedrijf een incassoprocedure opstarten. Hier hoef je als ondernemer niet op te wachten! Je krijgt de facturen binnen een paar dagen betaald. Zo kun je de facturen van je eigen leveranciers tijdig voldoen, om betalingsachterstanden tegen te gaan. Voor het verkopen van facturen aan een factoringbedrijf betaal je een bepaald percentage aan servicekosten. De hoogte van dit percentage is afhankelijk van de met een klant afgesproken betalingstermijn.

Direct je geld

Richt je op zaken die er echt toe doen

Met factoring, een trend die vanuit Amerika over is komen waaien, kun je de focus leggen op zaken die er echt toe doen binnen je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van marketingcampagnes, het optimaliseren van je productiemethodes, enzovoorts. Op deze manier zal je organisatie groeien en blijft het leuk om te ondernemen. Er zijn in Nederland verschillende factoringbedrijven actief. Onder meer Finqle is hier een bekend voorbeeld van!